torstai 21. maaliskuuta 2013

Teoriaa 8 ja tulostin

Merkinnät teoriassa käytiin läpi eri komponenttien merkintä tapoja ja että miten eri sarjaa olevat komponentit tunnistaa nopeasti toisistaan merkinnöistä.

Käsittelyssä oli tärkeää asiaa komponenttien peruskäsittelystä ja ESD:n tärkeydestä. Käytiin myös läpi miksi kortit täytyy puhdistaa hyvin ja minkälaisia toimeenpiteitä täytyy ottaa huomioon käsitellessä herkkää elektroniikkaa.

Diodi tehtävissä käytiin läpi eri diodeja ja etenkin zenerdiodi käytiin tarkasti läpi kuten miten sitä käytetään jännitteen vakavoinnissa ja mitä on dynaaminenresistanssi. Vertailtiin myös tyristoria, transistoria ja diodia toisiinsa ja lopuksi vielä jonkin verran triakkia käytiin läpi.

Sain korjattavaksi HP LaserJet M2727nf tulostin jossa oli vika valmiiksi tiedossa. Piti vain laittaa yksi piireistä uuniin kahdeksaksi minuutiksi. Tulostimen avauksessa oli pieniä ongelmia kun selvää avaus mekanismia ei löytynyt. Lähti kuitenkin lopulta auki ja piiri oli kiinni parilla ruuvilla ja johdolla. Näiden jälkeen piti vielä irroittaa kiinni juotettu paristo ennen uuniin laittamista. Uunin jälkeen piiri jäähtyi noin tunnin verran jonka jälkeen laitoin sen takaisin kiinni. Testasin kaikki toiminnot ja tulostin toimi kuten pitikin.

Viimeisessä teoriatehtävässä käytään läpi transistoreja. Käytiin tarkemmin läpi jännite ja virtavahvistuksia molemmille vaihto- ja tasavirroille. Puhuttiin myös Miller-Kapasitanssista ja toimintapisteestä jonka asettaminen transistoreille on tärkeää jos halutaan vahvistaa signaalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti