tiistai 12. helmikuuta 2013

Teoriaa part 4 ja näytön korjaus

Aamusta taas teoriaa jatkaen regulaattori tehtävistä joissa käsiteltiin perus käyttökohteita regulaattoreille ja mahdollisia haittoja joita niiden käytöstä voi ilmentyä kuten esimerkiksi värähtelyä. Puhuttiin myös kondensaattorit tarpeesta regulaattori kytkennässä ja miten sen puuttumisesta voi olla haittaa vaikka valmitajan mukaan sitä ei tarvittaisikaan.

Regulaattorien toisessa teoria osassa kerrottiin millaisia regulaattoreita tarvitaan matalajännitteisissä mobiililaitteissa ja minkälaisia virheitä voi esiintyä väärin kytkennöissä ja vääränlaisissa lämpötiloissa. Lopuksi käytiin myös läpi minkalaista suojausta regulaattori vaatii kytkennöissä joissa on paljon kondensaattoreita jottei ne pääsisi purkautumaan väärään suuntaan eli takaisin regulaattoriin.

Päivällä avasimme HP:n näytön johon ei tule virtaa. Avauksessa ilmeni pieniä ongelmia kun ruuveja oli piilossa erinäisissä paikoissa ja koko näyttö oli joka puolelta muovisilla nipsuilla kiinni. Saimme kuitenkin loppujen lopuksi näytön auki ja totesimme että itse näyttöosa oli ainakin LG Philipsin valmistama mutta kuorissa kyllä lukee että HP. Huomasimme että virransyötön vieressä on lämpövastus joka näyttää rikkinäiseltä mutta mittauksien ja lämmityksen jälkeen totesimme sen kuitenkin toimivaksi vaikka siinä on reikä. Opettajan avustuksella mittasimme ja totesimme rikkinäiseksi ainakin yhden sulakkeen ja diodisillan yksi diodi oli palanut. Vaihdoimme diodisillan ja sulakkeen tilalle laitoimme monisäikeisestä johdosta yhden säikeen. Testasimme jopa kolmella amppeerilla että viritys kesti virran ja varmistimme myös fetin toiminnan. Fet toimi jaa päättelimme että tuskin mikään muu on mennyt rikki. Laitoimme virtajohdon kiinni näyttö käynnistyi. Emme kuitenkaan kehdanneet jättää sulake viritelmäämme joten päätimme etsiä sulaketta sitä kuitenkaan löytämättä. Artiolla todennäköisesti on sulakkeita jossain mutta emme niitä löytäneet joten sen vaihto jää huomiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti